Om huset Dungen

Fastigheten Dungen, exklusivt boende centralt i Hyllie

Roth Fastigheter utgör en fortsättning på en gammal byggmästartradition där vackra hus, gediget byggda i hållbara material är själva grundidén. Med andra ord vi bygger hus vi själva vill bo i.

Nyhet: Bildspel från byggarbetet, klicka här

Inflyttning hade vi den 27/12 2019.

I kvarteret Dungen med stationen några meter i norr får boende exceptionellt nära till allt. Dessutom öppnar sig kvarteret i söder mot en större park och Tygelsjöstigen.
Dungen Placering foto update

JuuloFrost logo

Arkitekt Juul o Frost från Köpenhamn har tagit fram detta spännande projekt. Juul och Frost är en av de bästa arkitekterna i norra Europa med många uppseendeväckande projekt.  En tung betongstomme som gjuts på plats tillsammans med fönster i hög kvalité borgar för tysta och energieffektiva lägenheter. Kvarteret är delat med Seniorgården där Roth Fastigheter bygger den största delen i väster, norr och öster. Fastigheten kommer att innehålla 70 hyresrättslägenheter i storlekar från 1 rok på 36 m2 till 4 rok på ca. 100 m2. Med denna mix finns lägenheter för de flesta. På bottenvåningen mot Tygelsjöstigen finns dessutom en mindre kontorslokal.

thages_logo
Byggföretaget Thage står för produktionen. Deras vision; “Vi ska vara den bästa byggaren på vår marknad – där man möts av engagemang, effektivitet och enkla beslutsvägar“ har vi direkt erfarenhet av från ett tidigare projekt som utfördes med hög kvalité och enligt tidplanen. Byggnationen börjar vid årsskiftet 2017/ 2018.

Kvarteret är utformat som en “oregelbunden hörnbyggnad”, med en fyravåningsdel mot norr och än sexvåningsdel mot sydöst. Volymens oregelbundenhet skapar många spännande lägenheter.

Välkomnande entréer
Ekdörrarna till trapphusen ger bästa möjliga välkomnande och i entrén finns konstnärlig utsmyckning. Golvet är exklusiva terazzo plattor. Naturligtvis finns rymliga hissar i alla trapphus.

Gröna miljöer och rökfritt
Vi kommer att ha en hel del grönska runt om i fastigheten. En grön och inbjudande innergård. Sedumtak på taken och på cykelförrådet på gården. Längs med fasaden anordnas planteringsbäddar. Hela fastigheten är rökfri vilket innebär att såväl lägenheter som balkonger, uteplatser, innergård och entréer är rökfria.
Rökning undanbedes

Hållbart boende
Långsiktigt hållbart boende är viktigt. Fastigheten håller låga uppvärmningskostnader med stor vikt på välisolerat skal och bra fönster. Byggnaden förses helt med fjärrvärme från förnyelsebara energislag. El kommer 100 % från vindkraften. Framöver kommer troligen solcellspaneler installeras varför byggnaden förbereds för solcellsinstallation.

Inomhusmiljö
I stort sett alla lägenheter är genomgående för att tillgodose bra ljusinsläpp och planlösningar. Lägenheterna får också generellt högt till tak ~2,7 m. Rullgardiner och persienner finns där det är önskvärt med insynsskydd och i de fall solinstrålningen behöver begränsas. Alla lägenheter har en generös balkong eller uteplats.

Lägenheternas storlek och hyror (inflyttningshyror 2020)

1 rok
2 rok
3 rok
4 rok
37 – 43 kvm 11 st
46 - 66 kvm 32 st
71 – 76 kvm 5 st
82 – 104 kvm 22 st

hyra 7 461 - 8 147
hyra 8 708 – 10 567
hyra 11 668 – 11 870
hyra 13 065 – 15 075

Värme ingår i hyran. El, varm och kallvatten mäts individuellt och debiteras separat. Förbrukning och kostnader följs enkelt via en portal. Vi erbjuder ett generöst TV utbud med 17 kanaler inklusive danska kanaler mot en mindre månadskostnad. Fiber Internet erbjuds via Malmö Stadsnät med ett flertal alternativa leverantörer och bandbredder.

Om lägenheterna

Väggarna i lägenheterna har en svag gråton. Ekparketten har en spännande rökfärg. Många fönster är från golv till tak vilket skapar en härlig rymdkänsla. Vi har valt ett exklusivt Marbodal kök där bland annat lådor och skåp öppnas med grepplist i underkant. I linje med väggarnas färg så kommer köksskåp och lådfronter i en snygg gråton. Delad separat kyl/frys, spis med induktionshäll och varmluftsfunktion och alla lägenheter är utrustade med diskmaskin. Bakom en lucka i köket finns det eluttag som gör det enkelt att ha en mikrovågsugn lättillgänglig.

I större lägenheter är badrummet är utrustade med separat tvättmaskin och torktumlare och i de mindre lägenheterna är det en kombimaskin.  Två av väggarna och golven i badrum är kaklade med svenska kvalitetsplattor från Höganäs. Toaletterna har ingen spolkant för att underlätta städning. Duschväggarna är i glas och det finns handdukstork i alla badrum. Badrumsgolvet har el-komfortvärme som styrs separat.

Tavellister monteras för att enkelt kunna hänga upp tavlor utan att behöva borra i väggarna.
Förråden finns direkt i lägenheterna, ofta som ett separat rum eller i garderober med skjutdörrar.
Balkongernas fronter är i glas och fungerar som vindskydd.

Cyklar och bilar
I hyran ingår medlemsavgiften till bilpool i hela 10 år, dessutom bjuds det på 1000 kr insatt på ert jojo kort vid inflyttningen. Cyklarna parkeras i direkt anslutning till entréerna. Bilar parkeras i närliggande p-hus

Dungen Sydost
Vy från Sydost

Dungen Ost
Vy från Öster

T4 1202 pict1 new T4 1202 pict2 new T4 1202 pict3 new
Interiör bilder från 4 rok

T2 1203 pict2 new T2 1203 pict1 new
Interiör bilder från 2 rok


Dungen Norr

Vy från norr

Dungen Väst
Vy innergård, från väster


Dungen entre
I
nbjudande entréer

Dungen balkonger
Balkonger i glas, en del indragna

Dungen fasad tegelDungen fasad puts