Om huset Dungen

Fastigheten Dungen, exklusivt boende centralt i Hyllie

Roth Fastigheter utgör en fortsättning på en gammal byggmästartradition där vackra hus, gediget byggda i hållbara material är själva grundidén. Med andra ord vi bygger hus vi själva vill bo i.

Nyhet: Bildspel från byggarbetet, klicka här

I kvarteret Dungen med stationen några meter i norr får boende exceptionellt nära till allt. Dessutom öppnar sig kvarteret i söder mot en större park och Tygelsjöstigen.
Dungen Placering foto

JuuloFrost logo

Arkitekt Juul o Frost från Köpenhamn har tagit fram detta spännande projekt. Juul och Frost är en av de bästa arkitekterna i norra Europa med många uppseendeväckande projekt.  En tung betongstomme som gjuts på plats tillsammans med fönster i hög kvalité borgar för tysta och energieffektiva lägenheter. Kvarteret är delat med Seniorgården där Roth Fastigheter bygger den största delen i väster, norr och öster. Fastigheten kommer att innehålla 70 hyresrättslägenheter i storlekar från 1 rok på 35 m2 till 4 rok på ca. 100 m2. Med denna mix finns lägenheter för de flesta. På bottenvåningen mot Tygelsjöstigen finns dessutom en mindre kontorslokal.

thages_logo
Byggföretaget Thage står för produktionen. Deras vison; “Vi ska vara den bästa byggaren på vår marknad – där man möts av engagemang, effektivitet och enkla beslutsvägar“ har vi direkt erfarenhet av från ett tidigare projekt som utfördes med hög kvalité och enligt tidplanen. Byggnationen börjar vid årsskiftet 2017/ 2018 och inflyttning beräknas till januari 2020.

Kvarteret är utformat som en “oregelbunden hörnbyggnad”, med en fyravåningsdel mot norr och än sexvåningsdel mot sydöst. Volymens oregelbundenhet skapar många spännande lägenheter. Alla lägenheter har balkonger eller uteplats. I de flesta fall är de genomgående med fint ljusinsläpp. Lägenheterna har alla inbyggda förråd som i en del fall ger ett extrarum. Standarden i lägenheterna kommer att ligga lite över det vanliga. Alla lägenheter har självklart egna tvättmöjligheter, dessutom ingår diskmaskin överallt. Takhöjden generösa 2,7 meter med matchande fönsterpartier från golv till tak. Badrummen förses med golvvärme för komfortens skull medan resterande rum i lägenheterna uppvärms med radiatorer.

Vi fortsätter satsningarna på energieffektiva lösningar. Fjärrvärme levereras av E.ON och används fullt ut till både uppvärmning, ventilationen och varmvattnet. De boende får full koll på sin förbrukning av kallvatten, varmvatten och hushållsel via en portal på internet. Mätning av rumstemperaturer görs också kontinuerligt.

Medlemskap i bilpool erbjuds i 10 år till alla lägenheter. Generös parkering av cyklar finns på innergården och även runt hela fastigheten.

Hela fastigheten är rökfri, lägenheter, balkonger, uteplatser, trappor såväl som innergården.

Rökning undanbedes

Dungen Sydost
Vy från Sydost

Dungen Ost
Vy från Öster

T4 1202 pict1 small   T4 1202 pict3 small   T4 1202 pict2 small
Interiör bilder från 4 rok

T2 1203 pict2 SMALL   T2 1203 pict1 small
Interiör bilder från 2 rok


Dungen Norr

Vy från norr

Dungen Väst
Vy innergård, från väster


Dungen entre
I
nbjudande entréer

Dungen balkonger
Balkonger i glas, en del indragna

Dungen fasad tegelDungen fasad puts